Sun és a BSD licenc

2009.06.10. 20:55

Az előbbi FreeBSD-s crash után gondoltam megnézem, hogy esélyes-e már Solarist használni ezen a péécéén (IBM xSzutyok, szerencsére mióta bevittük a szolgáltatóhoz, nem kellett hozzányúlnom), az mégiscsak otthonosabban kezeli a ZFS-t (persze ugyanúgy szarrá tud fagyni, efelől ne legyen senkinek se kétsége :).

Az egyik neuralgikus pont az IBM ServeRAID 8k-nak címkézett Adaptec ultragagyiRAID, amelynél persze (ZFS-sel legalábbis) jobb lenne egy natúr sokportos SAS vezérlő is, de hát a tajvani dzsunkán csak ilyet tudtak beletolni.

Legnagyobb csodálatomra a(z open) Solarisban lévő aac driver forrását megnézve (src.opensolaris.org/source/xref/onnv/onnv-gate/usr/src/uts/common/io/aac/) az látszik, hogy a README fájl CDDL-es fejlécén kívül minden másban megmaradt az eredeti, BSD licenc, holott akár be is zárhatták volna az egészet (nehogy a Linux átvegye, LOL :).

A bejegyzés trackback címe:

https://suckit.blog.hu/api/trackback/id/tr371177574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása