Sunra, Intelre vált a HUP

2009.07.05. 17:59

Heti érdekesség, hogy a HUP -amely más hasonló portálokkal ellentétben elmondja, hogy min fut :)- vasat cserélt a régi HP DL385-ről Sun X2250-re.

Előbbiben két dual core Opteron (nem mai darabok) szolgáltak, míg az utóbbiban úgy tűnik egy quad core Intel CPU.

A két gép viszonyát leginkább a statisztika oldalon elérhető CPU terheltségi grafikonon lehet felmérni. Jól látható, hogy a csere óta jóval alacsonyabb a CPU terhelés, míg korábban kb 50-60% (ami azt jelenti, hogy a két CPU négy magjából csak az egyik volt félig kihajtva) volt, most 40%-nál nem megy feljebb:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Külön figyelmet érdemel a zöld system (kernel) terhelés, amely annak ellenére maradt szinten (relatív, abszolút értékben persze ez is csökkent), hogy a DL385-ben lévő hardveres (BBWC-vel támogatott, ami nem kis pluszt tud jelenteni), 10kRPM-es SCSI diszkeket pörgető RAID-ről szoftveresre állt át a dolog, ráadásul az X2250-ben 7k2 RPM-es consumer SATA diszkek vannak...

A SW-HW RAID disputa bár picivel fiatalabb, mint az Amiga-PC vita, azért majdnem ugyanolyan ádáz, és a CPU-k erősödésével, illetve a ZFS-hez hasonló megoldások terjedésével (amely a Sun SW RAID-hez való évtizedes ragaszkodásának modernkori manifesztációja ;) további flamewarok várhatók a témában.

Lehet, hogy én is hozzájárulok majd ehhez hamarosan. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://suckit.blog.hu/api/trackback/id/tr861228160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása