Amikor egyesek azon rágódva forgolódnak álmatlanul éjszaka, hogy szeptember kilencedikén ott lesz-e István egy rendezvényen, vagy sem, akaratlanul is azon kezdek el gondolkozni, hogy miként lett ezeknek az embereknek vallásuk az István.

Kezdjük az elején.

A történet KapØrszakállú (aka. 1st3n) barátunknál kezdődik, aki egy hét kényszerszabadságán végtelen() unalmában kedvenc hobbijának hódol... Populoust játszik...

suckit: adameve

  1. Kezdetben teremté 1st3n az eget és a lakótelepet.
  2. A lakótelep pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az 1st3n Lelke lebeg vala a vizek felett.
  3. És monda 1st3n: Legyen világosság: és lőn világosság, harminckétezer lesz számla nélkül, monda a Szerelő.
  4. És látá 1st3n, hogy jó a világosság; és lassan, nehezen, elválasztá 1st3n a világosságot a setétségtől.
  5. És nevezé 1st3n a világosságot nappalnak, és a setétséget nevezé éjszakának: és lőn este és lőn reggel, és lőn este és lőn reggel, és lőn este és lőn reggel, első nap. És akkor monda 1st3n: le kellene jönnöm az anyagról végre.
  6. És monda 1st3n: Legyen mennyezet a víz között, a mely elválaszsza a tizedikről lezúduló vizeket a negyedikről lezúduló vizektől.
  7. Teremté tehát 1st3n a mennyezetet, és elválasztá a mennyezet alatt való vizeket, a mennyezet felett való vizektől. És úgy lőn, két és fél négyzetméteres fürdőszobák lőn.
  8. És nevezé 1st3n a mennyezetet vasbeton födémnek: és lőn este, és lőn reggel, és lőn este, és lőn reggel, és lőn este, és lőn reggel, és lőn este, és lőn reggel, második nap. Egyre durvább az anyag, ráadásul el is fogyá.
  9. És monda 1st3n: Gyűljenek egybe az ég alatt való vizek egy helyre, hogy tessék meg a száraz. És úgy lőn.
  10. És nevezé 1st3n a szárazat földnek; az egybegyűlt vizeket pedig vécének nevezé. És látá 1st3n, hogy a hányásban mindig van borsó, vagy sárgarépa.
  11. Azután monda 1st3n: Hajtson a föld gyenge fűvet, maghozó fűvet, gyümölcstermő szófát, a mely gyümölcsöt hozzon az rajta paráználkodók neme szerint, a melyben legyen néki magva e földön. És úgy lőn, a szőnyegpadló maghozó füvétől kialakuló tünetegyüttest pedig elnevezé allergiának.
  12. Hajta tehát a föld gyenge fűvet, maghozó fűvet az ő neme szerint, és gyümölcstermő szófát, a melynek gyümölcsében mag van az ő neme szerint. És látá 1st3n, hogy jó.
  13. És lőn este és lőn reggel, harmadik nap. Nehéz volt az kelés, de az APEH miatt muszáj volt.
  14. És délután, az APEH után monda 1st3n: Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválaszszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek, hogy kitaláltathassék a négy-napos-máskor-ledolgozós-hétvége.
  15. És legyenek világítókul az ég mennyezetén hogy világítsanak a földre. És úgy lőn.
  16. Teremté tehát 1st3n a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal az ablaktalan panelben és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat, akik képivel ki lehet tapétázni a hálószobát.
  17. És helyezteté 1st3n azokat az ég mennyezetére, hogy világítsanak a földre;
  18. És hogy uralkodjanak a nappalon és az éjszakán, és elválaszszák a világosságot a setétségtől. És látá 1st3n, hogy jó.
  19. És lőn este és lőn reggel, negyedik nap, mintha kezdene elmúlni az anyag hatása.
  20. És monda 1st3n: Pezsdűljenek a vizek élő állatok nyüzsgésétől; és madarak repdessenek a föld felett, az ég mennyezetének színén.
  21. És teremté 1st3n a nagy vízi állatokat, és mindazokat a csúszó-mászó állatokat, a melyek nyüzsögnek a vizekben az ő nemök szerint, és mindenféle szárnyas repdesőt az ő neme szerint. És látá 1st3n, hogy jó, de azért a Domestost és a Chemotoxot is megteremté.
  22. És megáldá azokat 1st3n, mondván: Szaporodjatok, és sokasodjatok, és töltsétek be a tenger vizeit; a madár is sokasodjék a földön, de szigorúan csak kalitkában, lakógyűlési bejelentési kötelezettség terhe mellett.
  23. És lőn este és nagysokára lőn reggel, ötödik nap, kezd hiányozni az anyag.
  24. Azután monda az 1st3n: Hozzon a föld élő állatokat nemök szerint: barmokat, csúszó-mászó állatokat és szárazföldi vadakat nemök szerint. És úgy lőn, beköltözék Kovácsék, Hajdúék és Szabóék a szomszédba.
  25. Teremté tehát 1st3n a szárazföldi vadakat nemök szerint, a barmokat nemök szerint, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokat nemök szerint. És látá 1st3n, hogy jól kibaszott a társasházzal.
  26. És monda 1st3n: Teremtsünk számító gépet a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger gondjain, az égő kínjain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
  27. Teremté tehát az 1st3n az számító gépet az ő képére, 1st3n képére teremté őt: P. PC MacAdamsnek és PC-nének (EVA) teremté őket, és személyi számító gépnek nevezé őket.
  28. És megáldá 1st3n őket, és monda nékik 1st3n: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
  29. És monda 1st3n: Ímé néktek adok minden maghozó fűvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül.
  30. A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, a melyekben élő lélek van, a zöld fűveket adom eledelűl. És úgy lőn.
  31. És látá 1st3n, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó. És lőn este és lőn reggel, hatodik nap. A zöld fűvek már nagyon hiányoznak.

Ennyit az őstörténetről. De nézzük tovább.

suckit: imapcimamacP. PC MacAdams (eredetileg Manfred "68" Károly, de később nemet és nevet váltott) és felesége, leánykori nevén IBM EVA (Ilona Boldog Mária Eszméletlenül Vacak Architektúra) három gyereket nemzett, C=aint, Apelt és PeeSeeth-t. C=ain és Apel az apjuk eszét örökölte, míg PeeSeeth inkább az anyjára hasonlított.

Akkoriban emiatt a különbözőség miatt jól össze is vesztek, és elváltak útjaik.
suckit: xerox-starApel messzire vándorolt, és sokáig megőrizte karakteres mivoltát. Ezen a téren nagyobb változás csak akkor történt, amikor Hunorral, Macorral és Istvánnal ráakadtak a csodaszarvasra a Xerox parciális sztyeppéin.
Bár a csodaszarvas elszaladt, István, a betegeskedő Apel fia rögtön meglátta a lehetőséget a szarvas-GUI-no-ban, és rögtön elkezdett dolgozni Apel Lizán (eltökélt szándéka volt így nevezni majdani leányát).

Sajnos már csak Liza születése után derült ki, hogy "anyut" Istvánon kívül más is "macin toszta" (gyk: kan dalló elé terített medvebőrön fekvő nőn aktust gyakorolni) -valami félvér skót, egyébként (minő irónia) anyja után Mac Intosh nevű-, aki egyébként Apel titkos kedvenc zabigyereke.

A lehetetlen történések miatt István és Apel kapcsolata megromlott, így István ismereXTlen helyre távozott. Apel a "System 7" rendszer bevezetésével a hét vezérnek adta az irányítást, akik számtalan klón létrehozásával gyengítették Apel birodalmát (István nagyapja egyébként körülbelül ekkor váltott nevet).

Mikor ez István tudomására jutott, azonnal visszatért, és miután újból bedolgozta magát apja birodalmába, elkergette a klónokat, eltörölte a "System 7" rendszert, és meghirdette a "MegszOxS 8" rendszert. A honfoglalás utáni Istvánt hívják hívei Szent Istvánnak, már azért, amit az Apel birodalommal tett.

suckit: c2581sf503Szent István életének egyik legvitatottabb eseménye az volt, amikor szakított a P. PC MacAdams (nagyapai) nézeteivel, és áttért anyja sokkal együgyűbb világnézetére. Egyesek szerint az időskori szenilitás válthatta ki ezt a radikális elbutulást, mások szerint pedig nagyanyja ajánlott neki olyan pénzeket, amelyek miatt István elszánta magát erre a lépésre.

suckit: caption1002 0István élete ezután tulajdonképpen unalmas. Leginkább farmer és fekete garbó. Nameg a pletykák, melyek szerint István néha úgy érzi, hogy nem ő forog a Nap körül, hanem fordítva.
A hozzá hasonló vállalatvezérekről általában a "hard worker" imidzset terjesztik: korán reggel bent van, még kávé előtt leordítja mindenkinek a fejét, majd este nyolckor, mikor már rohadtul mennél a gyerekért, körbeszaglászik még kicsit a cubicle-ök körül, és akit bent talál, annak leüvölti a haját. Akit meg nem, annak holnap reggel.

Ezt nem tudom, mindenesetre az Apple erősebb, mint valaha. Most is 2,7%-os pluszban áll a tőzsdén, biztos odaát is olvassák a cikkem. :)

ui: de vajon ott lesz kilencedikén?

A bejegyzés trackback címe:

https://suckit.blog.hu/api/trackback/id/tr951364313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schawo2 2009.09.08. 13:47:57

thx, szemem könnyesre röhögve vala.
süti beállítások módosítása