IBM Open Storage

2009.06.19. 08:48

A HWSW-n találtam a reklámot: "14 jó tanács storage kiválasztásához". A hirdetés az IBM Open Storage termékeit reklámozza.

Pardon, a miket?

A weblapon egy rakás különféle doboz látható (SAS, iSCSI, FC külső, és SAS/SATA, FC belső interfészeken), amelyek tarkábbak, mint a tehenek a réten, így kívülről nézve azt gondolnám, hogy a rajtuk futó szoftver sem valószínű, hogy azonos lenne.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mitől open ez a tarkabarka storage-mix? A nagy UNIX-gyártók körében mindig is népszerű volt ez a szó (más kérdés, hogy ez némiképpen mást jelentett, mint amit az új generáció az open source-ból megtanult), de itt nem sikerült megfejtenem a jelentését.

A Sunnak is van ilyen néven (is) ismert termékvonala, amelyben értem a nyíltságot. Ha akarok, belenézhetek, tudom mi fut rajta, és nem csak tudom, tudhatom, de akár forráskód szinten is megismerhetem (legalábbis nagy részét).

Szerintem ég és föld.

A bejegyzés trackback címe:

https://suckit.blog.hu/api/trackback/id/tr511194816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása