Egy ismerős kapott kölcsönbe egy -amúgy elég low-end- SSD-t (itt: flash-alapú SATA-s HDD-nek látszó tárgy), így tudok néhány teszteredményt közölni róla.

A tesztgép az előző cikkben említett HP DL380, így az a nem túl szokványos helyzet állt elő, hogy az SSD nem egy natív SATA kontrolleren lógott, hanem egy köztes RAID vezérlőn, amely hozzáadta a maga BBWC-jét (akkumulátor védett írási cache), és persze rátette a saját kis processzora, és a "made in ind1a" firmware-e által okozott teljesítménycsökkenést.

Eredmények:

suckit: fbsd7vsfbsd8ufs-seqrd.png suckit: fbsd7vsfbsd8ufs-seqwr.png suckit: fbsd7vsfbsd8ufs-seqrewr.png suckit: fbsd7vsfbsd8ufs-rndrd.png suckit: fbsd7vsfbsd8ufs-rndwr.png suckit: fbsd7vsfbsd8ufs-rndrw.png

Ugyanez MiBps-ben:

suckit: fbsd7vsfbsd8ufs-seqrd-mbps.png suckit: fbsd7vsfbsd8ufs-seqwr-mbps.png suckit: fbsd7vsfbsd8ufs-seqrewr-mbps.png suckit: fbsd7vsfbsd8ufs-rndrd-mbps.png suckit: fbsd7vsfbsd8ufs-rndwr-mbps.png suckit: fbsd7vsfbsd8ufs-rndrw-mbps.png

Mint látható, a fiúk csináltak valamit a FreeBSD 8-ban, ami jelentősen megemeli a teljesítményét -legalábbis egy gagyi SSD-n- a 7-es verzióhoz képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://suckit.blog.hu/api/trackback/id/tr571247958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása