Falcon vagy InnoDB?

2009.10.07. 22:05

A csecsemőhalált halt MySQL 6.0 újdonsága lett volna a Falcon storage engine, amely az ígéretek szerint "lightning fast, large memory, multi-cpu aware".

24 mag, 128 GiB RAM eléggé multi-cpu (jó, az UltraSPARC CMT-khez képest nem, és persze itt sem CPU-kból, mintsem magokból van sok) és large memory, nézzük meg mit tud ezen a MySQL!

Az Oracle-akvizícióval teljesen logikusnak tűnik, hogy a cég pénzt fektessen egy olyan ki-, vagy továbbfejlesztésébe, amellyel egyébként már rendelkezik (InnoDB, Berkeley DB), így hát könnyen megeshet, hogy most találkozunk utoljára a sólyommal. Temessük méltósággal, ha kell valakinek, úgyis kimászik a föld alól.

suckit: mysql-6.0.png

A képen a 6.0.11-es verzióban lévő InnoDB és Falcon engine küzd a felturbózott 5.4.1-es InnoDB-jével. Mint látszik, a Falcon a 6-os verzióban 32 szálig konzisztensen alatta marad az InnoDB-nek, de 32 szál felett már látszik valami teljesítmény.

Sajnos ez pont semmit sem ér az 5.4-ben meghegesztett InnoDB-vel szemben. Természetesen az InnoDB-t összehasonlítani az alfa verziós Falconnal nem biztos, hogy igazságos, de hát ez van, hasonlítanám én a GA-hoz is, ha lenne olyan...

Read write fronton a grafikon eképpen néz ki:

suckit: mysql-6.0-rw.png

A Falcon itt sem kápráztat el minket, de legalább kiegyensúlyozottabban lassú, mint az InnoDB. Ez is egy eredmény...

Téteket, fogadásokat: lesz-e falcon/maria a MySQL-ben? Lesz-e MySQL? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://suckit.blog.hu/api/trackback/id/tr91410908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása