... legalábbis a FreeBSD-ben, az alkalmazhatóság területén.

A ZFS egyik nagy hiányossága volt, hogy nem kezelt user/group kvótákat, így olyan helyeken, ahol a fájlok szétszórva helyezkedtek el, vagy bár az elhelyezkedésük megfelelő lett volna, de túl sok fájlrendszert (százezrek, milliók) kellett volna létrehozni, az általa kínált megoldás használhatatlan volt.

Szerencsére ezen idővel túltették magukat a fejlesztők, és a ZFS 15-ös verziójában megjelent a user és group kvóta (még ha egy bazi nagy hák is, de ezt már megszokhattuk ettől a fájlrendszertől). Beletelt egy kis időbe, de végre belekerült a FreeBSD-be is, így most már csak a deduplikációra várunk, aztán sajnos úgy tűnik búcsúzhatunk az OpenSolaristól, így nem lesz honnan leechelni.

Lehet viszont majd bizonyítani, hogy mennyire életképes egy fejlesztő nélküli fájlrendszer... :-O

A bejegyzés trackback címe:

https://suckit.blog.hu/api/trackback/id/tr392150046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása