Ott lesz vajon Lőrinc?

2009.09.15. 20:34

suckit: larryellison-hdA Munkás István személyi kultusz után érik a következő nagyágyú az IT iparban. Eloson Lőrinc eddig csak a háttérben szívta laposra az "adatbázist csak profi vendortól" típusú cégek pénztárcáját, amelyek minden évben kemény matekozással próbálják követni, hogy az Oracle szerint most egy mag hány mag az adott platformon.

De most itt van, a Sun-szimpatizánsok, szándékosan, vagy véletlenül beragadt ügyfelek, no és persze a mezei ott dolgozók körömrágva várják, hogy "ez egy előfizetéses cég" Lőrinc megmondja a tutit, és kirángassa a céget a szarból.

Most éppen a titokzatos "Oracle Database Machine" a sláger, amelyet ma este jelent be Lőrincünk. Flash, OLTP, meg minden, a promókban meg az Oracle Exadata dobozok mindenütt, amelyek ugyebár jelenleg HP dolgokra épülnek.

Biztos izgi lesz, de addig is van bő egy óránk, hogy kitaláljuk mi lesz a szeretett/utált SPARC/Solaris/MySQL/javabizbasz technológiánkkal, amelynek kinyírására/megtartására minden oka meglenne Lerinek.
Egyébként szerintem a kérdés -hosszú távon legalábbis- egyszerű:

suckit: larrycrash

A bejegyzés trackback címe:

https://suckit.blog.hu/api/trackback/id/tr171384819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Polner 2009.09.15. 23:14:03

Úgy látszik nem csak OLTP, hanem DW is, és szerény véleményem szerint előző Exadata kuka...
www.sun.com/launch/2009-0915/index.jsp
"The result is a quantum leap in performance over Oracle's previous generation Exadata machine, including a 20x increase in random I/O and a 5x I/O bandwidth speedup with FlashFire Technology, as well as a 2x speedup in compute and network performance capacity. In short, the Exadata Version 2 is the world's fastest machine for both data warehousing and online transaction processing."

blackshepherd · http://suckit.blog.hu 2009.09.16. 07:48:13

@Polner: Nem kár érte. ;)
A Sun mostani x86-os szerverei (szerintem) nagyon jók, viszont az, hogy ebben a megoldásban is azokat nyomják -sokak várakozásával ellentétben- akár rossz üzenet is lehet, főleg ha mellé olvasom ezt a cikket is: hup.hu/cikkek/20090915/kiszivargott_sparc_szerver_roadmap

Lehet, hogy nem sikerült elsőre megértenem a bejelentést, de ha jól látom itt semmi olyan nincs, amit más gyártók mostani kínálatából ne lehetne összerakni, ez némi csalódottságra adhat okot. (ettől függetlenül persze az, hogy egy gyártótól jön, készen van, egyben supportált nagy előny lehet, de a bumm-ot nem hallom :)

Rosszul látom?
süti beállítások módosítása